rauw lamshart

Geplaatst op donderdag 04 augustus 2005 @ 01:26 , 3047 keer bekeken

Rauwe lamshart
(let op: géén runder- en nooit varkenshart !)
Het is voor kittens erg belangrijk dat ze een goede darmflora hebben, zodat diarree voorkomen wordt. Daarvoor is voldoende aanmaak van enzymen nodig. Je kunt dit bereiken door je kittens op het moment dat ze aan vast voedsel gaan wennen, naast de geweekte harde brokjes, iedere dag wat rauwe lamshart te geven. Als je alleen maar blikvoer geeft, wat steriel is, verstoort dat de darmflora en ontstaat er diarree.

De aanmaak van enzymen vindt alleen plaats als de lamshart rauw gegeven wordt. Ga je de lamshart koken, dan worden de bacterien gedood en is het vlees ook steriel, net als blikvoer.
Steriel voedsel en/of voedsel wat steriel wordt gemaakt (gekookt wordt) veroorzaakt diarree omdat er dan te weinig darmbacterien en enzymen worden aangemaakt.

LAMShart zorgt dus niet alleen voor de aanmaak van enzymen, maar draagt ook bij tot de aanmaak van darmbacterien, en daardoor ontstaat een goede vertering van het voedsel. Hierdoor wordt het voedsel dan ook optimaal benut wat weer belangrijk is voor groei en conditie van het kitten. Darmbacterien zijn heel erg belangrijk voor het scheiden van de vaste en vloeibare stoffen uit de voeding. Als het goed gescheiden wordt ontstaat er een stevige drol.

Waar koop je rauwe lamshart en hoe behandel je het: Lamshart bederft erg snel, dus vers kopen bij een slager is een groot risico. Je kunt in de supermarkt in het vriesvak pakjes lamshart kopen: bij AH, bij de C-1000, Super de Boer, Vomar, Konmar e.d. Rodi heeft goede kwaliteit: dit zijn platte bruine , paarse doosjes met een Lichte Golden Retriever erop. Er zitten 4 hamburgerachtige schijven in. Verpak ze per stuk in de vriezer en haal ze er een avond van te voren uit per stuk.
Ontdooi in de koelkast.
Nadat het ontdooid is fijn maken en geven met warm water aangemaakt. Zo blijft het fris en komen er geen verkeerde bacterien erin.
De dagelijkse behoefte van een kitten is afhankelijk van de leeftijd. Een kitten van bv 6 weken adviseer ik altijd meerdere malen per dag een kleine hoeveelheid. Naarmate ze meer gewend zijn aan vastere voeding kun je grotere porties geven, maarzeker niet meer dan 1 schijf het maagje is pas klein ook voor volwassen katten bij diarhee zeer goed.


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan:


Aanbevelingen door leden:

kattenvrouwtje starstarstarstarstar

Dit is een gezellige en al lang bestaande kattenclub.Er is heel veel te vinden voor de kattenliefhebber Ook zonder katje ben je welkom


bontekop starstarstarstarstar

*Kijk in de kattenkeuken* is een heel leuke club, voor iedereen, de liefde voor katten wil delen, Marie- Josee beheerd haar club, met heel veel liefde, en heel veel inzet, je kunt op haar rekenen, ze denkt met je mee, bij lief en leed, met de kattenkinders, Marie-Josee verdiend een grote pluim.


Meer aanbevelingen